Analýza využití webových a mobilních aplikací při týmové práci na projektech - Jordanidis, Jakub (2014)
Hlavním cílem diplomové práce je analýza využití webových a mobilních aplikací při týmové práci na projektech. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část poskytuje základní informace o pracovních týmech, jejich komunikaci a tvorbě společných projektů. Následuje definice webových i mobilních aplikací s ohlédnutím do jejich minulosti. Důraz je kladen na praktickou část, která je věnována samotné analýze společností pomocí průzkumů. Úvodní průzkum je proveden pomocí metody dotazníkového šetření za účelem zjištění využívání základních aplikací pro komunikaci, koooperaci a koordinaci práce v týmech. Stěžejní částí celé diplomové práce je výstup z metody řízených rozhovorů použitých na vzorku deseti společností. Cílem bylo zjistit, jaké aplikace se ve společnostech využívají v různých oblastech, a zda je samotní pracovníci v týmu považují za přínosné.