Poskytování ERP v "Cloudu" - Michel, Milan (2013)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku poskytování podnikových informačních systémů v cloudu. Její cíle spočívají v identifikaci situace na trhu ERP, poskytnutí přehledu o modelech nasazení a zhodnocení silných a slabých stránek ERP v cloudu z pohledu dodavatele, zákazníka a zmapování potencionálních rizik, tak i příležitostí pro tuto oblast. Získané teoretické poznatky jsou použity v praktické části práce. Její důležitou součástí je zároveň navržení metodiky pro výběr modelu dodání ERP. Metodika je použita pro výběr implementace produktu Oracle JD Edwards. K dosažení cílů slouží analýza pramenů elektronických i knižních, ale i konzultace s odborníky a praktické zkušenosti autora získané ve firmě Algotech. Hlavním přínosem práce je vytvoření uceleného souhrnu problematiky a prezentace metodiky pro výběr vhodného typu nasazení, a to s ohledem na praktické použití a ověření na konkrétním příkladu. Práce je dělena do pěti tematických celků -- ERP, Cloud, ERP v cloudu, metodika a praktické nasazení metodiky.