Finanční analýza Rodinného pivovaru Bernard a.s. - Musichová, Klára (2014)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit finanční stabilitu a zdraví podniku Rodinného pivovaru Bernard, a.s. mezi roky 2008 -- 2012. Finanční analýza je zpracována z pohledu externího uživatele. V teoretické části jsou vysvětleny jednotlivé pojmy a ukazatelé, které jsou následně použity a komentovány v praktické části. Jedná se o vertikální a horizontální analýzu, paralelní soustavu poměrových ukazatelů a pyramidový rozklad DuPont. Dále se práce zabývá čistým pracovním kapitálem, bonitními a bankrotními modely a mezipodnikovým srovnáním. V závěru jsou shrnuty výsledky finanční analýzy a navržena různá doporučení pro zlepšení finanční situace.