Změny v přístupu k regulaci finančního trhu po krizi s dopady na český bankovní sektor - Bohuslavová, Petra; Pavlík, Zdeněk; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Po vypuknutí světové finanční krize se do popředí z hlediska možných příčin dostala otázka nedostatečné regulace finančního trhu. Cílem této práce je zhodnotit změny ve vytváření regulatorních opatření po finanční krizi a analyzovat dopady nových pravidel Basel III na český bankovní sektor. První kapitola popisuje regulaci a dohled nad finančními trhy a přístupy, podle kterých jsou nová regulatorní opatření vytvářena. Druhá kapitola je zaměřena na soubor pravidel Basel III a jejich časovou implementaci. Provedená analýza českého bankovního sektoru ukazuje jeho připravenost na implementaci Basel III a přímé dopady, které jsou pro český bankovní sektor v souvislosti s přijetím těchto pravidel reálné. Dále jsou v této práci zkoumány sekundární účinky zapříčiněné vlastnickou strukturou českého bankovního sektoru.
Vedoucí práce: Zdeněk Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses