Specifika účetnictví a daní ve společnosti s ručením omezeným - Málková, Kristýna; Müllerová, Libuše, 1945-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá společností s ručením omezeným z právního, účetního a daňového hlediska. Součástí práce je srovnání současně platné právní úpravy po rekodifikaci občanského a obchodního práva a dříve platného obchodního zákoníku v oblasti vzniku a založení společnosti s ručením omezeným, orgánů společnosti, rezervního fondu a zvýšení a snížení základního kapitálu. Na tuto problematiku navazuje část účetní, kde jsou uvedeny dopady rekodifikace na účetní předpisy. Práce se dále zabývá zdaněním příjmů právnických osob. Poslední část je zaměřena na odměny jednatelů, včetně jejich zdanění, a na rozdělování zisku. Tyto kapitoly obsahují opět pohled současné právní úpravy i původního obchodního zákoníku.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses