Svetový energetický problém - Beraggová, Dominika; Jeníček, Vladimír, 1932-; Janković, Vukica; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Táto bakalárska práca sa zaoberá globálnym energetickým problémom a jeho vývojom. Cieľom tejto práce je poukázať na závažnosť daného problému vo svete, ale aj na jeho konkrétnou podobou v EÚ. Budem analyzovať súčasnú situáciu, či už tradičných alebo obnoviteľných energetických zdrojov, pretože ich stav a využívanie má najväčší vplyv na to, ako sa bude v budúcnosti vyvíjať nie len energetický, ale aj environmentálny problém ľudstva. V práci sa zameriam predovšetkým na obnoviteľné a alternatívne zdroje energie, nakoľko momentálne predstavujú najdostupnejšie možné riešenie tohto problému. Popíšem súčasný energetický stav v EÚ a ako sa EÚ snaží pretrvávajúci energetický problém riešiť prostredníctvom spoločnej energetickej politiky. V práci sa budem zaoberať aj využívaním obnoviteľných zdrojov v EÚ, a tým akú pozíciu zastáva EÚ v rámci svetového energetického sektora.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses