Provoz gastronomického zařízení ve Velké Británii - Josypenkova, Anastázie (2014)
Cílem této bakalářské práce je provozní analýza vybraného gastronomického zařízení ve Velké Británii, nacházející se v centru města Folkestone na jihovýchodním pobřeží. Práce je rozdělena do čtyř systematických celků. První se týká postavení stravovacích služeb v cestovním ruchu, přibližující jejich charakteristiku, význam, formy a funkce, podmínky provozu gastronomických zařízení, jejich klasifikace a typologie. Další kapitolu tvoří charakteristika lokality vybrané gastronomické provozovny a postavení této oblasti v cestovním ruchu. Daná kapitola charakterizuje cestovní ruch v Británii a následně popisuje oblast Kentu a Folkestone. Hlavní kapitolou je kapitola analyzující vybrané gastronomické zařízení. Poslední část této práce tvoří zhodnocení současné situace pomocí SWOT analýzy provozovny a doporučení pro její zlepšení.