Hospodářský vývoj Spojeného království Velké Britanie a Severního Irska a jeho postavení v EU - Janeček, Michal; Jeníček, Vladimír, 1932-; Fialová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vývoje ekonomiky Spojeného království Velké Británie a Severního Irska a jeho sociálně-politických souvislostí v období druhé poloviny 20. století a na začátku 21. století. Součástí práce je rozbor historického vývoje postojů Spojeného království k procesu evropské integrace, historie britského začleňování do Evropských společenství a následného působení v pozici jednoho z jejích členských států, včetně popisu průběhu britského předsednictví Evropské unii z roku 2005. V závěrečné části práce se autor pokouší z dostupných zdrojů odhadnout možné scénáře dalšího vývoje vztahů Spojeného království a Evropské unie.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses