Amerikanizace a životní styl - Prokešová, Gabriela; Surynek, Alois, 1954-; Ticháková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato práce se zabývá tématem amerikanizace a životní styl. Cílem práce je konkretizovat amerikanizaci jakožto prosazování kultury USA na názorných příkladech a zkušenostech lidí různých kultur. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány a vysvětleny základní pojmy související s touto problematikou. První část je věnována životnímu stylu. Dále je vymezen pojem kultura, jehož součástí je i vysvětlení pojmu národní kultura, na který úzce navazuje část, která je věnována kultuře USA. Teoretická část je uzavřena definováním pojmu amerikanizace. V praktické části je amerikanizace ukázána na konkrétních příkladech a je řešen problém, zda je vliv USA na ostatní země pozitivní či negativní.
Vedoucí práce: Alois Surynek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses