Komplexní zajištění akciového portfolia - Kábrt, Tomáš; Mandel, Martin, 1962-; Houštecký, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato diplomové práce se věnuje problematice tvorby akciového portfolia. Nejprve se zaměřuje na charakteristiku akcií -- druhy akcií a práva s nimi spojená. Druhá kapitola porovnává teorii efektivních trhů a behaviorální přístup, jako dva protichůdné názorové proudy. Ve třetí kapitole je postupně představena fundamentální analýza, počínaje globální analýzou, přes analýzu odvětví až po analýzu konkrétní firmy. Dále se tato práce věnuje hodnotovému investičnímu přístupu, který z fundamentální analýzy vychází. Na základně několika zvolených kritérií jsou do portfolia vybrány konkrétní akcie. Dále je testována intenzita vlivu těchto kritérií na výsledný počet vybraných akcií. Závěr čtvrté kapitoly je zasvěcen otázce diskontů a prémií, které se snaží zohlednit specifické faktory konkrétních cenných papírů, které by se měly promítat do jejich cen.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses