Vztah člověka a stroje - Smirnov, Artem; Sigmund, Tomáš; Toman, Prokop, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Oblast zájmu této bakalářské práce je vztah člověka a stroje. Předmětem práce je snaha o srozumitelné vysvětlení jedinečných vlastností lidské inteligence a konkrétněji charakteristických vlastností mysli, neschopnosti strojů myslet v obecném smyslu slova, příčin mylných domněnek umělé inteligence a obecných principů propojení člověka a počítače. Záměrem a cílem je ukázat, že možnost počítačů v budoucnu převládnout nad lidmi a zcela nahradit roli člověka v informačním systému není pravděpodobná, jak se může na prvni pohled zdát. V práci jsou popsány obecné principy propojení člověka a počítače s ohledem na jejich možnosti a omezení. Zároveň je provedena analýza vybrané aplikace pro posouzení vhodnosti rozdělení funkcí mezi programem a človekem podle názoru autora.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses