Pravidla návrhů úspěšných reportů - Jančík, Jakub; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Diplomová práce se zabývá reportingem společnosti a problémy, které se s ním v současnosti pojí. Jejím cílem je formulovat zásady pro efektivní návrh a užívání reportu a definovat pravidla pro výběr vhodného a účelného obsahu. Tyto zásady jsou definovány na základě podrobné analýzy problémů s reporty. Současné práce řeší především technickou a vizuální stránku problematiky reportingu a předkládaná diplomová práce toto pole zaměření rozšíří o stránku obsahovou. Vedle toho se zabývá také mechanizmy, které by v reportingovém systému měly být nastaveny. Práce je členěna do pěti komplexních celků, které na sebe navazují. První dvě kapitoly definují teoretická východiska, přičemž první obecně definuje Business Intelligence a druhá je věnována reportům. Třetí kapitola obsahuje analýzu problémů s reporty a definuje jejich základní příčiny. Ve čtvrté kapitole jsou definovány zásady návrhu úspěšných reportů a poslední kapitola obsahuje konfrontaci závěrů práce s praxí.
Vedoucí práce: David Slánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses