Ekonomická analýza společnosti Budějovický Budvar, n. p. - Herda, Pavel; Synek, Miloslav, 1935-2022; Klečka, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Obsahem této diplomové práce je ekonomická analýza společnosti Budějovický Budvar, n.p. Cílem analýzy je zhodnotit ekonomickou situaci tohoto pivovaru mezi lety 2007 a 2012. V teoretické části je vysvětlen princip ekonomické analýzy i základní metody, které využívá. Jedná se zejména o metody finanční analýzy, jako například analýzu rozvahy a výkazu zisku a ztráty, poměrové ukazatele, ekonomickou přidanou hodnotu nebo souhrnné modely hodnocení vitality podniku. V praktické části je pak provedena samotná ekonomická analýza podniku, včetně analýzy trhu a srovnání s hlavními konkurenty. Práce ukazuje, že pivovar Budějovický Budvar, n.p. je, zejména v porovnání se svými předními konkurenty, podprůměrně výnosný, ale za to velmi stabilní a likvidní.
Vedoucí práce: Miloslav Synek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses