Problematika výběru agilní metodiky vývoje software - Fujdiar, Robert (2014)
Tato práce se zabývá problematikou výběru agilní metodiky vývoje software. Jsou zde popsány nejčastěji používané agilní metodiky, jako je SCRUM, eXtrémní programování a Kanban a diskutovány existující přístupy k výběru mezi metodikami a technikami řízení. Práce poté poskytuje ucelený proces výběru metodiky vývoje software, založený na vícekriteriálním rozhodování s prvky multidimenzionality, a nabízí možnosti upravit zvolenou agilní metodiku tak, aby vyhovovala každému prostředí a každé společnosti. Diplomová práce tudíž může sloužit jako příručka uživatele -- manažera, který se rozhoduje o změně metodiky vývoje software, nebo zvažuje její úpravu.