Finanční analýza podniku Vinné sklepy Valtice, a.s. - Gruberová, Milena (2014)
Bakalářská práce analyzuje finanční situaci podniku Vinné sklepy Valtice a.s. v průběhu let 2007 -- 2012. Práce se skládá z dvou částí -- teoretické a praktické. V teoretické části je uvedená metodika použitá v části praktické. Na podnik je aplikována vertikální a horizontální analýza, metody rozdílových a poměrových ukazatelů a bonitní a bankrotní modely. Výsledky, které analyzují finanční situaci podniku, jsou v praktické části porovnány s odvětvovými konkurenty pomocí jednorozměrných a vícekriteriálních metod. V závěru je shrnuto komplexní hodnocení podniku Vinné sklepy Valtice a.s.