Dynamický BSC a strategické mapy jako nástroj firemní komunikace - Malá, Kateřina; Mildeová, Stanislava, 1959-; Leciánová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Balanced Scorecard (BSC) je jednou ze současných metod strategického řízení a plánování. Na rozdíl od některých metod je zaměřena i na nefinanční ukazatele, kdy jejich spojení s finančními ukazateli vede k efektivnějšímu řízení výkonnosti podniku. Dynamický BSC je jednou z modifikací metody BSC, která využívá prvky systémové dynamiky a systémového myšlení, k její optimalizaci. Jedním z prvků, které se využívají spolu s touto metodou, jsou strategické mapy, které slouží k vizualizaci provázanosti jednotlivých cílů a metrik mezi základními perspektivami BSC (finanční, zákaznická, interní procesy, učení se a růst). Balanced Scorecard a strategické mapy mohou sloužit také jako nástroj komunikování důležitých informací v celopodnikové šíři. Toto využívání umožňuje zaměstnancům na nižších úrovních řízení být informován o cíle podniku, a jejich konkrétního zapojení na jejich dosažení (jejich přínos ke strategickým, taktickým a operativním cílům). Přínosem diplomové práce bude průzkum a následné zhodnocení, jaké je povědomí a využívání metody Balanced Scorecard a strategických map pro podporu komunikace a informovanosti v podnicích.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses