Finanční analýza společnosti Primátor, a. s. - Hakl, Tomáš (2014)
Cílem této práce je zhodnotit finanční situaci společnosti Primátor, a.s. za období 2007-2012 a doplnit informace o vývoji společnosti v roce 2013. Tato finanční analýza je provedena z pohledu externího uživatele, jelikož vychází z veřejně dostupných informací. V teoretické části je popsán účel sestavení finanční analýzy, její podstata a uživatelé. Dále jsou rozebrány metody a ukazatele, které jsou běžné pro účely finanční analýzy. Mezi použité metody finanční analýzy se řadí horizontální a vertikální analýza, bilanční pravidla, analýza rozdílových a poměrových ukazatelů, upravený pyramidový rozklad rentability vlastního kapitálu Du Pont, bonitní a bankrotní modely, ekonomická přidaná hodnota (EVA) a mezipodnikové srovnání pomocí spider analýzy.