Finanční analýza společnosti Primátor, a. s. - Hakl, Tomáš; Mikan, Pavel, 1963-; Slunčík, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem této práce je zhodnotit finanční situaci společnosti Primátor, a.s. za období 2007-2012 a doplnit informace o vývoji společnosti v roce 2013. Tato finanční analýza je provedena z pohledu externího uživatele, jelikož vychází z veřejně dostupných informací. V teoretické části je popsán účel sestavení finanční analýzy, její podstata a uživatelé. Dále jsou rozebrány metody a ukazatele, které jsou běžné pro účely finanční analýzy. Mezi použité metody finanční analýzy se řadí horizontální a vertikální analýza, bilanční pravidla, analýza rozdílových a poměrových ukazatelů, upravený pyramidový rozklad rentability vlastního kapitálu Du Pont, bonitní a bankrotní modely, ekonomická přidaná hodnota (EVA) a mezipodnikové srovnání pomocí spider analýzy.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses