Ženy na trhu práce - harmonizace pracovního a rodinného života - Břízová, Kateřina; Langhamrová, Jitka, 1958-; Fučíková, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalářská práce se zabývá problémy s harmonizací pracovního a rodinného života žen. V první kapitole je popsán vývoj postavení žen na trhu práce. Druhá kapitola je zaměřena na problémy s harmonizací rodiny a kariéry v životě žen a důsledky, která má tato harmonizace na jejich současné postavení na pracovním trhu. Třetí kapitola se soustředí na rozdíly ve mzdách mužů a žen, které nejsou vždy zapříčiněny diskriminací pohlaví. Rozdíly ve výši mezd jsou znázorňovány pomocí genderové mzdové mezery.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses