Srovnání ekonomického vývoje jednotlivých zemí Visegradské čtyřky od roku 2000. - Halló, Dóra; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Obergruber, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem této bakalářské práce je zachytit vývoj ekonomik členských zemí Visegrádské čtyřky a jejich srovnávání v letech 2000 - 2013. K této analýze jsou používány tři hlavní makroekonomické indikátory: hrubý domácí produkt, míra inflace a míra nezaměstnanosti. Analytická část je věnovaná definici těchto ukazatelů, popsání jejich metody výpočtů a použití při ekonomické analýze. Praktická část je zaměřena na hlavní cíl této práce, konkrétně na makroekonomickou analýzu vývoje České republiky, Maďarska, Polska a Slovenské republiky. Tato analýza je rozdělená do několika kapitol podle jednotlivých ukazatelů a podkapitol podle jednotlivých zemí. Na závěr práce jsou shrnutý podobnosti a odlišnosti vývoje zemí, které byly získané během zpracování práce.
Vedoucí práce: Lubomíra Breňová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses