Význam a užití povodňových map v českém pojišťovnictví - Valentová, Kateřina (2014)
Tato diplomová práce pojednává o povodňových mapách a jejich využití v českém pojišťovnictví. Cílem práce je zjistit, jak byly tyto mapy vytvořeny, v jaké oblasti pojišťovnictví jsou využity, jak k nim tuzemští pojistitelé přistupují a zda je jejich využití dostatečně efektivní. První část práce se zabývá teorií majetkového pojištění a tvorbou map povodňového rizika. Druhá část se věnuje užití povodňových map v současné pojišťovací praxi. Ve třetí části jsou nastíněna možná řešení současné problematické situace v této oblasti. V závěru je uvedeno shrnutí celé práce a jednotlivá doporučení.