Optimalizace projektových metodik pro potřebu firem realizujících IT projekty - Suntychová, Jana (2014)
Tato práce je zaměřena na úpravu metodických dokumentů dané společnosti v oblasti řízení projektů. K těmto změnám dochází na základě teoretického základu, který je tvořen autorkou vybranými obecnými projektovými metodikami. V první části jsou tedy popsány dvě zvolené metodiky, jejichž využití je stanoveno na základě znalosti prostředí konkrétní společnosti. Ve druhé části jsou následně popsány již existující metodické dokumenty, které mohou sloužit jako inspirace k vytvoření nového/aktualizovaného metodického dokumentu. Výstupem je vytvořený projektový dokument, který bere v úvahu jak principy a postupy popsané v rámci obecných metodik, tak i aktuální metodické dokumenty a znalost reálného prostředí.