Finanční analýza společnosti Glazura, s.r.o. - Líska, Petr (2014)
Cílem této bakalářské práce s tématem Finanční analýza společnosti Glazura, s.r.o. je zhodnotit hospodaření společnosti v letech 2008 až 2012 pomocí nástrojů finanční analýzy. V práci bude provedena horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty, analýza a zhodnocení vývoje poměrových ukazatelů a pyramidový rozklad rentability vlastního kapitálu. Následovat bude kapitola věnovaná bonitním a bankrotním modelům a kapitola srovnání společnosti s odvětvím. Závěr práce je věnován hodnocení výsledků analýzy a doporučení pro zlepšení finanční situace.