Analýza trhu biopotravin - Meisnerová, Aneta (2014)
Tato diplomová práce se zabývá situací na trhu biopotravin v České republice. Cílem práce je zjistit postoje, povědomí a nákupní chování v oblasti biopotravin u českých spotřebitelů. Zjistit, jak se liší nákupní chování žen a mužů podle věku a jak vypadá typický biospotřebitel. Práce je rozdělena na dvě části. V první, teoreticko-metodické části, jsou uvedeny základní pojmy a legislativa k dané problematice. Dále je zmapována situace současného stavu na trhu biopotravin. Praktickou část tvoří segmentace na trhu biopotravin ze sekundárních dat MML-TGI a dále vlastní kvantitativní výzkum nákupního chování a postojů českých spotřebitelů k biopotravinám.