Auditorské činnosti a jejich porovnání - Hudcová, Michaela (2014)
Práce se zabývá auditorskými činnostmi a ověřovacími zakázkami. Řeší tedy obdobnou problematiku z českého i mezinárodního pohledu. Rozebírá jednotlivé druhy auditorských činností i ověřovacích zakázek, popisuje jejich podstatu a jakými předpisy jsou regulovány. Práce se zabývá také jednotlivými regulatorními orgány. Popisuje i osoby, které mohou vykonávat auditorské činnosti a ověřovací zakázky. Práce porovnává auditorské činnosti a ověřovací zakázky z různých hledisek. Ze všech však vyplývá značná podobnost mezi nimi. Na konci práce se řeší nejen porovnání, ale také využití auditorských činností v praxi. Dívá se na ně z pohledu auditorských společností i z pohledu zákazníků. Z dané analýzy vyplývá, že v praxi se nejvíce využívá povinný audit.