Stanovení hodnoty gynekologické ordinace - Bauerová, Alena (2014)
Cílem diplomové práce je ocenění již fungující gynekologické ordinace za primárním účelem prodeje této lékařské praxe v horizontu následujících 5 až 10 let. Hodnota ordinace byla stanovena na základě provedené strategické a finanční analýzy a sestaveného finančního plánu na následujících 5 let. Výsledné ocenění je provedeno nejprve pomocí metod majetkových a poté metodou výnosovou a metodou relativního oceňování. První dvě metody pak byly použity jako podklad pro ocenění kombinovanou metodou. Všechny vypočítané hodnoty podniku jsou stanoveny k 31. 12. 2013. Závěrem je vyjádřeno doporučení, zda je výhodnější prodej lékařské praxe jako osoba fyzická či jako právnická.