Stanovení hodnoty gynekologické ordinace - Bauerová, Alena; Scholleová, Hana, 1964-; Komínek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je ocenění již fungující gynekologické ordinace za primárním účelem prodeje této lékařské praxe v horizontu následujících 5 až 10 let. Hodnota ordinace byla stanovena na základě provedené strategické a finanční analýzy a sestaveného finančního plánu na následujících 5 let. Výsledné ocenění je provedeno nejprve pomocí metod majetkových a poté metodou výnosovou a metodou relativního oceňování. První dvě metody pak byly použity jako podklad pro ocenění kombinovanou metodou. Všechny vypočítané hodnoty podniku jsou stanoveny k 31. 12. 2013. Závěrem je vyjádřeno doporučení, zda je výhodnější prodej lékařské praxe jako osoba fyzická či jako právnická.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses