Příjmová nerovnost mužů a žen v ČR - Cudzišová, Ludmila (2014)
Cílem této bakalářské práce na téma Příjmová nerovnost mužů a žen v České republice je porovnat vývoj průměrných měsíčních mezd mužů a žen ve dvou různých organizacích a vyhledání faktorů, které mzdy ovlivňují. V analytické části se dozvíme základní informace spojené s problematikou příjmové nerovnosti, mezd a teorií statistické metody, která je ve studii použita. Syntetická část práce je zaměřena na vývoj mezd vzorku zaměstnanců "organizace A" a "organizace B"