Příjmová nerovnost mužů a žen v ČR - Cudzišová, Ludmila; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krejčová, Iva (2014)
Cílem této bakalářské práce na téma Příjmová nerovnost mužů a žen v České republice je porovnat vývoj průměrných měsíčních mezd mužů a žen ve dvou různých organizacích a vyhledání faktorů, které mzdy ovlivňují. V analytické části se dozvíme základní informace spojené s problematikou příjmové nerovnosti, mezd a teorií statistické metody, která je ve studii použita. Syntetická část práce je zaměřena na vývoj mezd vzorku zaměstnanců "organizace A" a "organizace B"
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: rovné postavení mužů a žen; příjmy; statistické metody; analýza časových řad; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; gender equality; income; statistical methods; time series analysis; bachelor's theses