Vliv emocí a stresu na člověka - Toman, Václav, 1992-; Franková, Emilie, 1949-; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na roli emocí a stresu v životě, a to jak v pracovním, studentském nebo běžném životě. V teoretické části je zkoumán vztah emocí a myšlení nebo souvislost mezi emocemi a pocitem štěstí. Dále jsou nastíněny výhody pozitivních emocí ve vztahu k učení, kreativitě či zdraví. Teoretická část také poskytuje vhodné nástroje pro zvládání stresu a pro práci s vlastními emocemi. V praktické části jsou tyto skutečnosti zkoumány na studentech VŠE pomocí strukturovaných rozhovorů a experimentu. V rámci experimentu byl sledován vliv nástrojů pro práci s emocemi a stresem na vývoj ukazatelů Life Satisfaction Score, Affect Score a subjektivní míry optimismu.
Vedoucí práce: Emilie Franková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses