Restrukturalizace Druchemy, družstva pro chemickou výrobu a služby - Daňková, Diana (2014)
Cílem této diplomové práce je seznámit se s jednotlivými kroky a postupy restrukturalizace v české chemické výrobní společnosti Druchema, která představuje jednoho z tradičních výrobců spotřební chemie již od roku 1951. Práce se zaměřuje na charakteristikou podniku před a po restrukturalizaci. Samotný ozdravný proces je pak rozdělen do čtyř fází -- přípravné, nástinu kroků, ozdravné a rozvojové. Součástí je také vlastní zhodnocení, které obsahuje SWOT analýzu, vlastní doporučení pro budoucí rozvoj firmy, analýzu některých klíčových ukazatelů jako zásoby či pohledávky, a také ukazatelů finanční analýzy.