Zlepšování procesního řízení bankovního oddělení IT - Holub, Jan (2014)
Tato práce pojednává o procesním řízení jako součásti konceptu IT Governance. Standardem pro IT Governance je rámec Cobit. V této práci je využíván Cobit v poslední verzi z roku 2012, tedy ve verzi 5. V další části práce jsou popsány principy procesního řízení a v krátkosti je uveden rozdíl mezi liniovým a procesním řízením. Aby bylo možné vybrat vhodnou notaci pro modelování procesu, jsou v práci rozebrány nejpoužívanější notace procesního modelování BPMN, EPC a UML. V druhé části práce je rozebrán současný stav procesního řízení v rámci nadnárodní banky za využití dotazníkového šetření, analýzy dokumentace a pozorování. V návaznosti na analýzu je vytvořena nová koncepce procesního řízení, která je aplikována na dva procesy.