Zlepšování procesního řízení bankovního oddělení IT - Holub, Jan; Svatá, Vlasta, 1952-; Ondruška, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce pojednává o procesním řízení jako součásti konceptu IT Governance. Standardem pro IT Governance je rámec Cobit. V této práci je využíván Cobit v poslední verzi z roku 2012, tedy ve verzi 5. V další části práce jsou popsány principy procesního řízení a v krátkosti je uveden rozdíl mezi liniovým a procesním řízením. Aby bylo možné vybrat vhodnou notaci pro modelování procesu, jsou v práci rozebrány nejpoužívanější notace procesního modelování BPMN, EPC a UML. V druhé části práce je rozebrán současný stav procesního řízení v rámci nadnárodní banky za využití dotazníkového šetření, analýzy dokumentace a pozorování. V návaznosti na analýzu je vytvořena nová koncepce procesního řízení, která je aplikována na dva procesy.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses