Návrh metodiky vývoje softwaru se zaměřením na oblast UX - Mikula, Jan; Šebesta, Michal; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce navrhuje metodiku vývoje softwaru, která reflektuje problematiku User Experience (UX) a její implementace. Mapuje a porovnává současné metodiky vývoje softwaru. Popisuje firemní prostředí a jeho principy, které takovou metodiku umožní plně implementovat. Testuje metodiku v praxi a ověřuje její funkčnost na startupu. Analyzuje, jakým způsobem si vyvíjejí své produkty firmy s obdobným zaměřením, jako je zmíněný startup a jaký je jejich přístup k UX. Práce popisuje metodiku Vodopád a následně moderní agilní metodiky, jako je Scrum, Kanban či Lean management, které se dnes stávají standardem při vývoji softwaru. Popisuje problémy s integrací UX do softwarového vývoje. V další části se zabývá návrhem vlastní metodiky, které vychází ze Scrumu. Metodika se skládá z obecných principů Lean a Agilního managementu a managementu, který se někdy nazývá jako "svoboda v práci". Poté testuje metodiku na startupovém projektu a zhodnocuje její použití v praxi. Na závěr analyzuje, jak se přistupuje k vývoji zaměřeným na UX na projektech Medium a Facebook. Práce kombinuje poznatky vzešlé z Lean a agilního managementu, ekonomie a kognitivních věd, aby ukázala cestu, jak v dnešní době uspět se službami se skvělým uživatelským prožitkem (User Experience).
Vedoucí práce: Michal Šebesta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses