Rozhodovací proces zdravotních turistů studie z České republiky - Šebestík, Ondřej (2014)
Tato diplomová práce analyzuje prvky kupního rozhodovacího procesu a zjišťuje nejvýznamnější kritéria rozhodování zdravotních turistů přijíždějících do ČR prostřednictvím výzkumu na vzorku zdravotních turistů v ČR. Výzkum je proveden dotazníkovým šetřením ve spolupráci se zdravotnickými zařízeními a dalšími poskytovateli služeb zdravotního turismu. Práce určuje jako klíčové rozhodovací faktory při výběru zdravotnického zařízení celkové náklady, zkušenosti společně s vnímanou kvalitou lékařů a dostupné reference. Dále práce poskytuje návrhy aplikace zjištěných faktorů do marketingové komunikace zdravotnických zařízení na trhu zdravotního turismu v ČR.