Distribuce hudby českých interpretů po nástupu internetu - Lappyová, Nella; Zamazalová, Marcela; Řiský, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá aktuálním tématem ze světa hudby, distribucí hudby českých interpretů po nástupu Internetu. Práce je napsána zejména z praktického pohledu, přesto v úvodních kapitolách seznamuje čtenáře s teoretickými pojmy, jako jsou digitalizace, distribuce, Long-tail Theory či správa digitálních práv. Po uvedení do problematiky následuje analýza prodejů alb a skladeb na českém hudebním trhu, provedená na základě statistik Mezinárodní federace hudebního průmyslu IFPI. Další části práce se zaměřují na obchodní modely prodeje hudby, na prozkoumání placených hudebních služeb, dostupných pro český trh a na problematiku duševního vlastnictví. Prozkoumány jsou též aktuální trendy v oblasti hudby. Závěrečné kapitoly jsou věnovány průzkumu otázek týkajících se nákupu hudebních nahrávek spotřebiteli v databázi Market & Media & Lifestyle a vlastnímu výzkumu v podobě dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses