Analýza výkonnosti strategií hedgeových fondů - Belov, Pavel; Musílek, Petr, 1965-; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem diplomové práce je analýza jednotlivých investičních strategií hedgeových fondů a prozkoumání rizikových faktorů každé strategie, které způsobují odchylování výnosnosti hedgeových fondů od očekávané výnosnosti. První část je zaměřena na popis charakteristických rysů hedgeových fondů jako investičního produktu, organizační a operační struktury hedgeových fondů, historického a současného vývoje odvětví hedgeových fondů a na regulační opatření zavedená po světové finanční krizi v roce 2008. V druhé části jsou prozkoumány indexy měřící výnosnost investičních strategií a metodika analýzy výnosnosti investičních strategií hedgeových fondů. V závěrečné části je uveden popis jednotlivých investičních strategií a analýza jejich výnosnosti.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses