Analýza efektivity vzdělávacího programu realizovaného v nadnárodní společnosti - Mrhálková, Hana (2014)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou konkrétního vzdělávacího programu, který je realizován v nadnárodní outsourcingové společnosti. Při analýze tohoto kurzu využívám znalosti Kirkpatrickova modelu a studie Success Case Method, které jsou popsány v teoretické části. Cílem této práce je popsat průběh kurzu se zaměřením na popis manažerských technik a vyhodnotit úspěšnost tohoto kurzu. Základním předpokladem celé práce je to, že na kurz jsou ve firmě pozitivní ohlasy a má dobrou reputaci. Tato tvrzení se snažím potvrdit pomocí vyhodnocení dotazníkového šetření a rozhovorů s absolventy kurzu. Vyhodnocení dvou kol dotazníkového šetření mi poskytne informace o spokojenosti zaměstnanců s organizací a náplní kurzu, se schopnostmi lektora atd. Dotazníky jsou zaměřeny především na identifikování toho, co se absolventi na kurzu naučili, kolik z toho použili v praxi a k jakým to vedlo výsledkům. K rozšíření těchto informací slouží osobní rozhovory, které jsem vedla s několika účastníky a které nám poskytují konkrétní příklady využití manažerských technik v různých situacích na pracovišti. Na závěr práce shrnu všechny výsledky a uvedu doporučení, která by vedla ke zvýšení efektivity kurzu.