Implementácia KPI metódou BSC v IT spoločnosti - Vongrej, Maroš (2014)
Diplomová práca sa zaoberá implementáciou kľúčových ukazovateľov výkonnosti (KPI) metódou Balanced Scorecard v IT spoločnosti. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť, ktorá začína treťou kapitolou, je zameraná na definíciu pojmov týkajúcich sa problematiky merania a riadenia výkonnosti. Štvrtá kapitola ďalej predstavuje metódu Balanced Scorecard a jej jednotlivé perspektívy. V ďalšej časti sú predstavené typy ukazovateľov a bližšie sa zameriava na popis KPI. Praktická časť aplikuje poznatky získané v teoretickej časti do praxe prostredníctvom ich využitia v modelovej spoločnosti IT Firma. V šiestej kapitole je analyzovaný súčasný stav spoločnosti, definované strategické ciele, KPI a strategická mapu. Siedma kapitola je zameraná na implementáciu navrhnutého riešenia do grafickej podoby vo forme aplikácie v prostredí QlikView.