Trainee programy pro absolventy vysokých škol v oblasti bankovnictví - Malečová, Simona (2014)
Práce si klade za cíl kriticky posoudit silné a slabé stránky trainee programů jako výběrového a rozvojového nástroje bankovního zaměstnavatele pro absolventy vysokých škol, a dále vyvodit nezbytné personální úkony pro úspěšné fungování trainee programu. Hlavní oblastí zájmu práce je proces organizace trainee programu PRIMA v UniCredit Bank, který je dán do kontrastu s trainee programy, které nabízí Raiffeisenbank a Československá obchodní banka. Praktická část čerpá především z autorčiny několikaleté personální praxe v bankovní instituci, participace na organizaci trainee programů a z účastí na veletrzích práce na vysokých školách. Hlavním přínosem práce je srovnání jednotlivých trainee programů, výčet základních odlišujících kritérií, ale zároveň i zjištění srovnatelné, až identické, obecné náplně a struktury trainee programů.