Analýza a srovnání činnosti pověřených regionálních pracovišť pro péči o tradiční lidovou kulturu - Vodňanská, Tereza; Malcová, Zuzana, 1954-; Skopová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku péče o tradiční lidovou kulturu v České republice. Teoretická část vychází z vývoje mezinárodní a české legislativy v oblasti tradiční lidové kultury, která má dopad na praktickou péči vykonávanou pověřenými regionálními pracovišti pro péči o tradiční lidovou kulturu ve všech krajích České republiky. Pověřená regionální pracoviště se ve své činnosti řídí zejména Koncepcí účinnější péče o tradiční lidovou kulturu v České republice na léta 2011 až 2015. Cílem této diplomové práce je pomocí analýzy činností pověřených regionálních pracovišť zjistit, zda jsou naplňovány úkoly pro ně vyplývající z Koncepce. K tomuto účelu byl vytvořen dotazník pro regionální pracoviště, který byl následně podrobně vyhodnocen. Výsledky analýzy poslouží jako podkladová studie pro odbor regionální a národnostní kultury při přípravě nové koncepce účinnější péče o tradiční lidovou kulturu. Na základě doporučení bude možné úkoly pro příští období zredukovat, přeformulovat či jinak upravit.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses