Možnosti financování osobních automobilů - Liška, Radek; Rathouský, Bedřich; Stankovský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Hlavním cílem práce je pojednat o možnostech financování osobních automobilů pro právnické osoby v České republice. V úvodu proběhne základní seznámení s problematikou financování osobních vozidel. Dále jsou zmíněny nejčastěji užívané formy financovaní, konkrétněji: finanční leasing, úvěr a operativní leasing. V teoretické části jsou rovněž uvedeny hlavní instituce poskytující výše zmíněné finanční instrumenty. V aplikační části práce jsou uvedeny specifikace modelové firmy, její potřeby a možnosti spolu s požadavkem na vozový park. Následuje porovnání funkčnosti a výhodnosti jednotlivých alternativ pro modelovou firmu a volba nejvhodnější varianty s odůvodněním vycházejícím z předchozích kapitol. Závěr shrnuje informace a zjištění obsažené v této bakalářské práci.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses