Využití responzivního designu v návrhu aplikací - Kratochvíl, Jan; Albrecht, Jakub; Voříšek, Jiří, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce je zaměřena na porovnání nejčastěji využívaných přístupů k prezentování elektronického obsahu uzpůsobených pro nové kategorie zařízení, jako jsou chytré telefony či tablety za účelem umožnění efektivnějšího rozhodování o strategiích týkajících se prezentace obsahu moderními elektronickými kanály. Práce popisuje historická východiska ústící v nové potřeby v oblasti prezentace obsahu, porovnává responsivní webdesign, tradiční web a mobilní aplikace. Dále klade důraz na podrobnou analýzu aspektů responsivního designu obsahující technickou podstatu responsivního designu, ekonomické aspekty, potřeby přizpůsobení procesů spojených s vývojem webových stránek a implementaci v portálovém řešení Liferay. Vlastní příspěvek k řešenému tématu představuje praktická demonstrace implementace responsivního designu na existující, tradičně navrhnutou, webovou stránku, konkrétně domovskou stránku ČSOB.cz. Zároveň jsou nastíněna základní kritéria, která je potřebné zvážit při rozhodování se o adopci responsivního webdesignu.
Vedoucí práce: Jakub Albrecht
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses