Finanční analýza firmy BEST, a.s. - Bělková, Markéta (2014)
Cílem této bakalářské práce "Finanční analýza firmy BEST, a.s." je zhodnotit finanční vývoj a situaci společnosti BEST, a.s. v letech 2008 - 2012. Finanční analýza je prováděna z externího pohledu na základě veřejně dostupných informací. Obsahuje úvod, teoretickou část, praktickou část a závěr. Teoretická část se zabývá jednotlivými nástroji, ukazateli a metodami finanční analýzy. V praktické části jsou aplikované jednotlivé metody finanční analýzy na zkoumaný podnik. V závěru jsou shrnuty nejdůležitější poznatky z praktické části, zhodnocena celková situace firmy BEST, a.s. a navrženy postupy na zlepšení.