Ekonomická analýza podniku Mlékárna Hlinsko, a.s. - Schejbal, Jiří; Vávrová, Hana, 1970-; Koulová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na zpracování ekonomické analýzy společnosti Mlékárna Hlinsko, a. s. Práce obsahuje základní charakteristiku odvětví, v kterém společnost působí včetně sestavení Porterova modelu pěti sil. V práci jsou užity ukazatele rentability, zadluženosti, aktivity, likvidity a kapitálového trhu. Současně je provedena analýza stupně provozní páky a posouzen vliv finanční páky. Pro zjištění dílčích vlivů na rentabilitu vlastního kapitálu je užito Du Pontova rozkladu. V rámci komplexního hodnocení byly aplikovány bonitní a bankrotní modely -- Altmanův model, Index IN05 a Index bonity. Společnost Mlékárna Hlinsko, a. s. byla srovnána s relevantními konkurenty na trhu a odvětvovým průměrem za použití metod mezipodnikového srovnání. V závěru práce byly vyvozeny patřičné rady a doporučení do budoucna. Práce byla sestavena s ohledem na specifika potravinářského průmyslu a spojení se společností Agrofert, a. s.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses