Srovnání nezaměstnanosti ve Středočeském a Moravskoslezském kraji - Vitoušová, Dana (2014)
Nezaměstnanost je jedním z největších ekonomických a sociálním problémů dnešní doby. Bakalářská práce porovnává nezaměstnanost ve Středočeském a Moravskoslezském kraji. Práce se skládá z teoretické a analytické části. V teoretické části jsou charakterizovány oba kraje, popsána nezaměstnanost a některé ukazatele, např. míra ekonomické aktivity, míra nezaměstnanosti, míra dynamiky a další. Analytická část již porovnává oba kraje z různých hledisek pomocí údajů z Českého statistického úřadu a Ministerstva práce a sociálních věcí. Analýza využívá vhodné statistické metody. Tato bakalářská práce poskytuje ucelený přehled o nezaměstnanosti ve Středočeském a Moravskoslezském kraji.