Srovnání nezaměstnanosti ve Středočeském a Moravskoslezském kraji - Vitoušová, Dana; Löster, Tomáš, 1980-; Makhalova, Elena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Nezaměstnanost je jedním z největších ekonomických a sociálním problémů dnešní doby. Bakalářská práce porovnává nezaměstnanost ve Středočeském a Moravskoslezském kraji. Práce se skládá z teoretické a analytické části. V teoretické části jsou charakterizovány oba kraje, popsána nezaměstnanost a některé ukazatele, např. míra ekonomické aktivity, míra nezaměstnanosti, míra dynamiky a další. Analytická část již porovnává oba kraje z různých hledisek pomocí údajů z Českého statistického úřadu a Ministerstva práce a sociálních věcí. Analýza využívá vhodné statistické metody. Tato bakalářská práce poskytuje ucelený přehled o nezaměstnanosti ve Středočeském a Moravskoslezském kraji.
Vedoucí práce: Tomáš Löster
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses