Využití responzivního designu pro optimalizaci webových stránek pro mobilní zařízení - Kolínek, David (2014)
S neustále rostoucí skupinou uživatelů Internetu připojujících se pomocí mobilních zařízení je nutné připravit webové stránky pro novou skupinu návštěvníků. Tato práce se zabývá porovnáním jednotlivých způsobů, jak je možné přizpůsobit internetové stránky pro mobilní zařízení a detailním popsáním responzivního web designu. Práce dále obsahuje popis rozdílů v chování uživatelů mobilních a desktopových zařízení a jejich odlišných potřebách. Výstup praktické části práce tvoří nová podoba internetových stránek pro hotel Zlatý Lev v Jablonci nad Nisou, které jsou vytvořeny dle zásad a pravidel tvorby responzivního web designu, čímž docílíme optimálního zobrazení webových stránek na různých zařízeních, od desktopových počítačů, přes tablety až po chytré telefony.