Obchodování futures spread - Hrečka, Marek; Smrčka, Luboš; Zámečník, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je identifikovat faktory, které mají vliv na ziskovost a rizikovost obchodování futures kalendářních spreadů. Teoretická část práce se zabývá popisem futures a možnostmi obchodování tohoto finančního instrumentu pomocí kalendářních spreadů a vlivu sezónnosti. V praktické části práce jsou analyzovány vybrané faktory, u nichž je zkoumán jejich dopad na ziskovost a rizikovost spreadů (korelace krátkodobého a dlouhodobého sezónního patternu, obchodování v extrému, obchodování v jedné a ve více sklizních, šířka sezónního okna, historická úspěšnost obchodů, délka backtestovaného období, intermarket vs. intramarket spready). Závěr práce obsahuje shrnutí výsledků analýz jednotlivých faktorů.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses