Analýza a návrh webové aplikace pro cestující do zahraničí - Strnad, Stanislav; Buchalcevová, Alena, 1958-; Kučerová, Helena, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem práce je navrhnout webovou aplikaci umožňující jejím návštěvníkům trochu odlišný přístup při vyhledávání informací o vybraných zemích oproti stránkám podobného zaměření. Hlavní devizou stránek je umožnění výběru tematicky zaměřených informací (doprava, kultura, jídlo, obchod ad.) poskytujících návštěvníkovi vodítko při hledání zemí, do nichž chce vycestovat (anebo jen o nich zjistit zajímavé informace). Dostupné informace je navíc možné filtrovat a řadit podle předpřipravených kritérií, což umožňuje návštěvníkovi získat trochu jiný náhled nad danou problematikou. Jedním z hlavních znaků stránek je podílení se na tvorbě dostupného obsahu samotnými uživateli. Tomu je přizpůsoben registrační/přihlašovací systém, který rozlišuje několik úrovní uživatelů, jež se liší oprávněním pro přístup do jednotlivých sekcí webu a správou jeho obsahu. Úprava dat by je dostupná skrze webové prostředí poskytující dostatečnou variabilitu pro kompletní správu obsahu. Kompletní řešení stránek je pak vytvořeno pro uživatele co nejvíce intuitivně a bez zbytečných překážek, které by jim bránily v pohodlném a plnohodnotném využití aplikace.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses